שלמה ונטורה, איש חינוך וחובב שפת הלאדינו ערך לזכרה של סבתא מזל ז”ל פרויקט מתכונים אהובים וטעימים.
שלמה ונטורה, איש חינוך ופעיל למען תרבות הלאדינו בישראל, מציג חוברת מתכונים לזכרה של סבתא מזל ז”ל האהובה. בחוברת המתכונים מספר שלמה ונטורה על אירועים מחיי המשפחה ומביא סיפורים ומתכונים המבטאים אוכל טעים, פשטות ונתינה אינסופית.
קציצות פרסה ובשר
המתכון האהוב במיוחד על שלמה ונטורה שמספר כי נהג לאכול קציצות פרסה בחגים, במיוחד בפסח וראש השנה. מתכון משולחנה של סבתא מזל ז”ל.
המרכיבים:
1 ק”ג כרשה שטופה, נקיה וחתוכה גס.
400 גרם בשר טחון
1 ביצה
מלח, פלפל
לציפוי: קמח (בפסח ניתן קמח תפ”א), ביצה טרופה.
אופן ההכנה:
מבשלים האת הכרשה בסיר עם מים 20 דקות, מסננים, סוחטים מנוזלים.
טוחנים במטחנת בשר/מג’ימיקס ומעבירים לקערה. .
מוסיפים לקערה בשר, ביצה, כרשה, מלח ופלפל ולשים את התערובת.
יוצרים קציצות בקוטר 4 ס”מ.
טובלים את הקציצה בקמח (קמח תפ”א) ולאחר מכן בביצה טרופה.
מטגנים בשמן רותח.